Lekker wonen. Met lagere lasten. Bel 053-4349922 om te weten hoe.

Goed advies obv van onze wensen en mogelijkheden

  Hypotheek Adviescentrum Le Garage heeft naar aanleiding van onze wensen een advies gegeven wat nog beter aansloot dan wat ik zelf al
  voor die tijd had uitgezocht. In 3 avonden alles doorgenomen, besproken en rondgemaakt

Een vrouw kan de was doen, en de hypotheek!

Photo credit: Vox Efx / Foter / CC BY

ox Efx Foter CC BY 372Laatst las ik een column van twee geleerde dames waarin verteld werd over een onderzoek dat aantoonde dat, in Amerika, de vrouw de uiteindelijke beslissing neemt over welke hypotheek wordt afgesloten.

Daar werd meteen een betoog aan verbonden over vrouwen die natuurlijk zenuwachtig waren voor hun “hypotheekgesprek” en die dus een beetje op hun gemak gesteld moesten worden door de hypotheekadviseur. Er lag een schone taak voor de adviseur: aangename omgeving, kopje thee en vooral niet te ingewikkeld doen.

Kleine lettertjes

Photo credits: Flickr, Alessandro Valli

Clever girl Foter A Valli 372Lineaire hypotheek, dalrente, borgtochtprovisie, toetsrente, hybride hypotheek, bereidstellingsprovisie, annuïteitenhypotheek…. Recent onderzoek wees uit dat huiseigenaren vaak (veel te) weinig kennis over hun eigen hypotheek hebben. Alleen wie zich er noodgedwongen wel in móet verdiepen, kan tijdens de lunchpauze op het werk of op familieverjaardagen zijn gesprekspartners alles vertellen over het verschil tussen de dalrente en de toetsrente tot alleen het schaaltje borrelnootjes nog lijkt te luisteren

Eigen haard...

Photo credits: Flickr, See-ming Lee

vogelhuisjes 372"Te rijk om te huren, te arm om te kopen" riepen de kranten vorige week. Het probleem dat hier werd gesignaleerd: er zijn veel te weinig betaalbare huurhuizen en een hypotheek krijgen voor een koopwoning is voor jonge starters vaak niet gemakkelijk . Een grote groep mensen verdient te veel om in aanmerking te komen voor een huurwoning in de sociale sector, maar kan de hoge huurprijzen in de vrije sector ook niet betalen. En meer smaken zijn er niet. Tussen de sociale en de vrije huurprijzen gaapt een diepe kloof. Een kloof die goed overbrugd zou kunnen worden door een koopwoning met een betaalbare hypotheek.

Duurzaam wonen

Photo credits: Flickr, Intel Free Press
duurzaam wonenDuurzaamheid: een snel ingeburgerd begrip dat te maken heeft met het evenwicht tussen mens en milieu om de leefbaarheid van de aarde te behouden v oor toekomstige generaties. Duurzaam wil zeggen dat iets “lang meegaat”, dat het blijvend is. Huizen worden tegenwoordig gebouwd van duurzame materialen met allerlei energiebesparende voorzieningen. Het milieu moet zo min mogelijk belast worden, de natuurlijke hulpbronnen van de aarde mogen niet uitgeput raken en op energie moet zo veel mogelijk bespaard worden.

De "Perfect Storm"

boei in zeeTegen het einde van 2014 raasde er een “perfect storm” over de huizen- en hypotheekmarkt. De dalende rente maakte het bijzonder aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten en tot grote schrik van veel jonge starters op de woningmarkt was bekend geworden dat per 1 januari 2015 de normen voor de leencapaciteit aangescherpt werden . De verschillen tussen de nieuwe en oude regeling waren behoorlijk groot, dus wie eigenlijk al van plan was om een huis te kopen , probeerde dat voornemen nog vóór het einde van het jaar uit te voeren. Dat zorgde natuurlijk voor heel wat beweging op de huizen- en hypotheekmarkt. In de drukte van de laatste maanden van 2014 hebben we een groot aantal mensen blij kunnen maken met een passende hypotheek.

Lage rente, nieuwe kansen

Toen de champagneglazen en de oliebollenschaal weer voor 12 maanden de kast ingingen, konden we niet vermoeden dat ook het nieuwe jaar nog flinke deining zou brengen. De hypotheekrente daalde nóg verder en dat biedt uiteraard veel mogelijkheden. Afsluiten van een hypotheek kan tegenwoordig met een ongekend laag rentepercentage. En omdat de rente zo extreem laag is, loont nu oversluiten van een bestaande hypotheek in veel gevallen ook. Een gunstige situatie dus voor starters én voor doorstarters op de hypotheekmarkt.