Lekker wonen. Met lagere lasten. Bel 053-4349922 om te weten hoe.

Goed advies obv van onze wensen en mogelijkheden

  Hypotheek Adviescentrum Le Garage heeft naar aanleiding van onze wensen een advies gegeven wat nog beter aansloot dan wat ik zelf al
  voor die tijd had uitgezocht. In 3 avonden alles doorgenomen, besproken en rondgemaakt

De "Perfect Storm"

Geschreven door Eric Bruinsma op .

boei in zeeTegen het einde van 2014 raasde er een “perfect storm” over de huizen- en hypotheekmarkt. De dalende rente maakte het bijzonder aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten en tot grote schrik van veel jonge starters op de woningmarkt was bekend geworden dat per 1 januari 2015 de normen voor de leencapaciteit aangescherpt werden . De verschillen tussen de nieuwe en oude regeling waren behoorlijk groot, dus wie eigenlijk al van plan was om een huis te kopen , probeerde dat voornemen nog vóór het einde van het jaar uit te voeren. Dat zorgde natuurlijk voor heel wat beweging op de huizen- en hypotheekmarkt. In de drukte van de laatste maanden van 2014 hebben we een groot aantal mensen blij kunnen maken met een passende hypotheek.

Lage rente, nieuwe kansen

Toen de champagneglazen en de oliebollenschaal weer voor 12 maanden de kast ingingen, konden we niet vermoeden dat ook het nieuwe jaar nog flinke deining zou brengen. De hypotheekrente daalde nóg verder en dat biedt uiteraard veel mogelijkheden. Afsluiten van een hypotheek kan tegenwoordig met een ongekend laag rentepercentage. En omdat de rente zo extreem laag is, loont nu oversluiten van een bestaande hypotheek in veel gevallen ook. Een gunstige situatie dus voor starters én voor doorstarters op de hypotheekmarkt.

Ook hypotheek voor zzp’ers en flexwerkers

Voor zzp'ers en flexwerkers werd het eindelijk ook makkelijker om een hypotheek af te sluiten. Tegenwoordig bestaat voor flexwerkers bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een hypotheek te krijgen op basis van een zogenaamde “ intentieverklaring” van een (tijdelijke) werkgever. ZZP-ers moesten voorheen nog de financiële resultaten van minimaal drie jaar kunnen laten zien, maar tegenwoordig is een solide cijfermatige onderbouwing van de aanvraag vaak belangrijker. In de praktijk komt het erop neer dat een hypotheekadviseur die een goed onderbouwde toelichting geeft op de inkomenspositie het verschil kan maken voor zzp’ers. Effe online een aanvraagje invullen en bij de bank over de heg gooien, zal zeker niet werken. Internet biedt veel, maar adviseur heeft het overzicht

Allemaal prima ontwikkelingen ten gunste van de consument die, dankzij internet en met name ook de sociale media, zelf al heel wat informatie kan verzamelen en zijn wensen vaak al goed op een rijtje heeft, voor hij naar de hypotheekadviseur stapt.

Hypotheek Adviescentrum Le Garage sleutelt graag

Ook als de situatie van de koper wat minder “standaard” is, als je zzp'er bent, of geen 20 meer, dan is het vaak mogelijk om een goede hypotheek af te sluiten. De uitdaging voor de Hypotheekgarage is natuurlijk om ook in 2019 iedereen van een passend advies en een geschikte hypotheek te voorzien.

Zoals onze naam al suggereert, sleutelen we voor onze klanten graag iets moois in elkaar. Een huis koop je niet zomaar even, dus ook over je hypotheek moet goed worden nagedacht. Je wilt zowel van je huis als van je hypotheek nog jaren plezier hebben. Neem de tijd voor je keuze, ga niet over één nacht ijs. En laat je niet haasten door stemmingmakerij van bankmanagers die dreigend roepen dat het “nu of nooit” is omdat dat de rente misschien wel weer heel snel zal stijgen, uiteraard in de hoop dat heel Nederland naar de bank holt voor een hypotheek. Dat is nou wat je noemt: een storm in een glas water. Het loopt zo’n vaart niet, dus kijk goed om je heen, zorg dat je goed geïnformeerd bent, zoek dat droomhuis en maak er samen met je hypotheekadviseur je woonhuis van.