Hypotheekonderhoud / APK

Le Garage Hypotheekonderhoud - Hypotheek APKLe Garage biedt: de APK voor je hypotheek! Net als een auto of een motor moet een hypotheek ook onderhouden worden. Daarom is de naam ‘Le Garage’ ook zo toepasselijk: wij sluiten niet alleen hypotheken af, maar verzorgen ook onderhoud, inruil en reparatie. Jouw hypotheek is op deze manier altijd perfect toegesneden op de situatie die op dat moment op jou van toepassing is.

Als autobezitter moet je periodiek een APK (Algemene Periodieke Keuring) laten uitvoeren aan je auto. Daarbij wordt vooral gelet op de veiligheid van het voertuig. Vaak gaat de APK samen met een onderhoudsbeurt. Ook een hypotheek kan tot onveilige situaties leiden (denk aan de ooit zo populaire beleggingshypotheek). Daarom introduceert Le Garage de APK (Advies Periodieke Keuring) voor hypotheken. Elke twee jaar kom je langs voor een gratis onderhoudsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we of je hypotheek nog past bij je persoonlijke financiële situatie en of je niet te veel betaalt!

 

Extra onderhoud

Naast de tweejaarlijkse APK kunnen er nog andere situaties zijn die om onderhoud vragen. Bijvoorbeeld als je rentevaste periode afloopt of je een deel vervroegd wilt aflossen. Maar ook als er een grote wijziging plaatsvindt in jouw persoonlijke of financiële situatie, zoals gezinsuitbreiding, een scheiding, werkloosheid of juist een nieuwe baan of een flinke promotie. Situaties dus met invloed op je financiële huishouding. Je kunt overigens ook met al je andere vragen over hypotheken terecht bij Eric Bruinsma van Le Garage.

Meld je ook aan bij onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief met belangrijke tips en de laatste rente- en marktontwikkelingen!

Checklist hypotheekadviesgesprek

AFM banner checklist hypotheekgesprek handjesAls je wilt weten of je hypotheekadviseur alles heeft gedaan om je een goed hypotheekadvies te geven, kan je de vernieuwde checklist van de AFM invullen. Met deze checklist kun je nagaan of het gesprek goed is verlopen. De checklist is aangepast aan de nieuwe hypotheekregels.