Ondernemers

zzp'ers / ondernemersOok voor zelfstandig ondernemers, zzp'ers en freelancers bestaan er volop mogelijkheden om een goede hypotheek af te sluiten. Le Garage kent jouw positie als zelfstandige en helpt je verder.

Geen loonstrookje

Als zelfstandig ondernemer kun je een hypotheekverstrekker nou eenmaal geen werkgeversverklaring en loonstrook laten zien. Jouw inkomen moet uit je jaarcijfers blijken. Daarom is de vraag "hoeveel kan ik lenen?" voor een ondernemer moeilijker te beantwoorden dan voor iemand in loondienst. Maar geen zorgen, Le Garage zoekt het precies voor je uit.

Drie jaarcijfers

Hypotheekverstrekkers vragen doorgaans de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Maar er zijn ook hypotheekverstrekkers die de situatie individueel bekijken en jou al eerder een hypotheek kunnen aanbieden. Zo kun je als zzp'er in theorie redelijk eenvoudig terug in loondienst als je hetzelfde werk eerder ook in loondienst verrichtte.

 

Winstontwikkeling

Een andere belangrijk gegeven is je winstontwikkeling: daalt de winst, blijft deze al jaren stabiel of is sprake van winstgroei? Kortom de volgende zaken zijn belangrijk in de beoordeling door een geldverstrekker:

  • Hoe lang ben je al zelfstandig?
  • Heb je hetzelfde werk in loondienst gedaan?
  • In welke branche ben je werkzaam?
  • Hoe ontwikkelt de winst van je bedrijf zich?

Beroep, doelgroepenbeleid bank

Bij sommige geldverstrekkers wordt ook gekeken naar het beroep van de ondernemer, dit kan in sommige gevallen positief uitpakken bij een aanvraag. Zo heeft de ABN Amro voor de doelgroepen medici, huisartsen, tandartsen, piloten en international clients, aparte bedieningsconcepten ontwikkeld, die zijn afgestemd op de carrière en het inkomensverloop van deze specifieke groepen.

Welke hypotheek past bij mij?

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen. Maar welke hypotheek past nu het beste bij jou? Na een inventarisatie van jouw wensen en doelstellingen kunnen onze adviseurs bepalen welke hypotheekvorm aansluit bij de wensen en mogelijkheden.